STURING SPREEKT ZICH UIT: 'DAN IS HET TERECHT DAT VITESSE WORDT GESTRAFT'

Edward Sturing vindt de puntenstraf van Vitesse terecht, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. De Arnhemse club kon niet voldoen aan meerdere licentie-eisen en is daardoor gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, na 35 opeenvolgende seizoenen in de Eredivisie. 

Maandag keert de spelersgroep van Vitesse weer terug op de club na drie vrije dagen. "Dan gaan we over de situatie praten. Degradatie is altijd onbevredigend, hoe het ook gebeurt", reageert een nuchtere Sturing tegenover de ochtendkrant.

Sturing hield al rekening met een puntenstraf. "En ook zonder die puntenaftrek zou het heel moeilijk zijn geweest om nog aan degradatie te ontkomen. Het is natuurlijk voor de club wel heel vervelend dat het op deze manier gebeurt. Maar we moeten de schuld bij onszelf zoeken, we hebben het als club gewoon niet goed gedaan. Dan is het terecht dat je daarvoor wordt gestraft."

"Het is heel zuur wat we nu meemaken, maar het is een optelsom van jaren. Het zat al langere tijd niet goed en dat is nu geëxplodeerd", vervolgt Sturing zijn verhaal. Het is volgens hem het belangrijkste dat Vitesse de licentie behoudt. "Als het bij degradatie blijft, dan kunnen we in de toekomst weer terugkeren. Maar we moeten de club niet verliezen. Dat zou een ramp zijn."

Er staan nog vier wedstrijden op het programma voor Vitesse, waarin er niets meer op het spel staat voor de Arnhemmers. Sturing wil met zijn ploeg zo goed mogelijk voor de dag komen in de resterende duels. "Dat zijn we verplicht naar onze supporters. Of dat er veel zijn of weinig, doet er niet toe. Al zouden er tien op de tribune zitten", legt de oefenmeester uit. "Als spelers zich daar niet meer voor kunnen motiveren, dan moeten ze zich maar melden. Dan spelen ze niet meer. Ik wil er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren in die laatste vier wedstrijden."

2024-04-22T10:40:21Z dg43tfdfdgfd